KLIK-KLIK

member diari ku...

Tuesday, 5 February 2013

KEDAI CEKIK DARAH

salam semua...

cyma still x tido lg coz masih ada sisa-sisa kemarahan dalam hati ni..
so kena lah luahkan...nak dengar x?

Tengahari td cyma dan nani kirim makan nasi campur.. Si tukang beli ni pun dengan baik hati g belikan..tq yek Fauzi kalu x kak cyma kebulur..

nak di jadikan citer..Die balik bawak nasi tapau..siap ckp duit x cukup..

ok lah kan maybe salah cyma coz bg duit gam2 RM5..
ni nasi yang dia bawak balik..siap resit lagi

ni la nasi ngan IKAN KEMBUNG ASAM PEDAS SENSASI yang dia bawak balik...pelik apa yang sampai RM 11

tuan kedai siap bagi bil kot kiteorang x percaya..bengang betul..


ni la kedainya..ni bukan nak promote tp NAK BOIKOT...

cyma x puas hati siap cyma call tanya lagi..
 cyma : kak ikan kembung asam pedas tu akak jual bape sekor?  owner : sekor RM 8, RM 10 ngan Rm 12..ikut saiz...

tertelan air liur cyma..untuk ikan bodoh cam tu dia leh jual cekik darah..

 cyma : wah kak cepat la akak kaya kalu cam tu..
owner : kalu akak x kaya akak x bukak bisnes..

belagak punya orang...Ko tunggu la kan...

Bukan nak cakap apa la kan..kalu ikan merah ke ? ikan Pari ke @ asam pedan claypot ke dia jual mahal sampai RM8 sekor xpe la kan..ni IKAN KEMBUNG...sadis betul la owner kedai ni..

ini asam pedas nasi campur yang dah sedia masak dari pagi tu dia leh jual cekik darah..

benggang punya pasal cyma tulis email kat KPDNKK..biar padan ngan muka ko

nak menipu sgt kan ? nak untung byk kan? nak kaya cepat kan?

biar pihak berwajib je yang amik tindakan atas pekedai yang gile nak untung macam ni...

pengajaran kami ari ni : SUMPAH SEKALI JE LA KO RASA DUIT KITEORANG...

fuuh cam lega la kan dapat meluahkan perasaan...so leh la tido dengan tenang...

23 comments:

  1. sabar2. akak pun pernah terkena camni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak..entah la selalu cyma leh sbr...tp sebab jawapan owner kedai menyakitkan hati...terus je karang surat cinta kt KPDNKK..hope ada la tindakan...

      Delete
  2. report jer biar padan muka dia...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak normi cyma da report...kalu ada tindakan bagus la..kalu xde...Tuhan je la balas kalu dia mmg berniat untuk senang dengan cara mcm tu..

      Delete
  3. gila mahal nak mampus . memang cekik darah

    ReplyDelete
  4. Hamboiiii..nk kaye smpai x pk org.
    kejam giler..
    Blagak sgt.. juz wet n c..
    Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak naik haji naik roket la katekan..huhuhu

      Delete
  5. pehhhhh...x agk2 arganya...sekor ikot saiz rm8..blh dpat untuk sekilo ikan kembong tu kat pasar...agak2 lah kalau berniaga tu....huhuuuu
    tmpat saya nasi bungkus..lauk sayur,ikan n ayam sekor baru rm6 je....mkn pun puas hati...alhamdulillah:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb tu la cyma bg RM5 je pada budak yang beli tu..selalu kt kedai lain cukup bebenor..paling x pun kene tambah bape sen je lg...nasib la x suruh tambah lain2 tempe goreng ke ape ke?kalu x mahu menangis cyma mkn..hahaha

      Delete
  6. Al-barakth .. kedai yang india muslim ni memang selalu macam ni.. teringat di KL dulu ada satu restoran nama Restoran Insaf (india muslim) lepas makan kat situ memang terasa insaf - http://www.huzaini.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. xla huzaini..ni kedai melayu...kalu kedai mamak memang la..cyma pun takut nk makan nasi campur kedai mamak..paling x pun kalu mkn mamak beli yang da sure harganya...

      Delete
  7. Amboii harga ikan sekor dah macam harga ikan sekilo .. haha em cukup sekali la kesitu kan .. :)

    ReplyDelete
  8. HAHA . sabar kak . tapi sumpah , memang mahal gile dh tuuu O_O

    ReplyDelete
    Replies
    1. tasya..nasib la akak ni penyabar n penakut gak la kan..kalu x maybe nasi tu akak pulang balik kat owner tu..suruh dia makan..

      Delete
  9. pergh gila mahal....itu kena makan sekali dengan polistren tu..hahaha..cyma jgn marah ar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha...sbb da byr mahl kan so cyma makn sampai menjilat polisterin..bersih leh guna balik..hahahaha

      Delete
  10. huhuuuu...mahainye. cekik darah betol

    ReplyDelete
  11. amboi dah laa mahal bkn main pastu ckp lebih kurang jaa , bankrap bru tau hehehe <----- mrh ni .

    ReplyDelete
  12. wooo mahal nyer untuk sekor ikan kembong je? kalau ikan piranha ke ok gak kan..nk tgkp pun susah..klo tmpt len plg busuk pun bwh rm5 je nasi and lauk cmtu

    ReplyDelete
  13. Kalau aku MAKI HAMUN Tokey kedai tu, jual HARGA CEKIK DARAH. Then terus buat report

    ReplyDelete

List LEPAK diari buruk